Wat is het ideale moment om je woning te verkopen?

buy Lyrica tablets  

Osorno Eigenaars die door de coronamaatregelen lang moesten wachten om hun woning te koop te zetten, zagen hun geduld onlangs beloond. Intussen is de lente volop bezig en liggen de tuinen er opnieuw mooi bij. Is dit nu het beste seizoen om je woning te verkopen?

Het aantal woningverkopen krijgt effectief vaak een boost in de lente. Eerst en vooral zien de huizen en tuinen er dan vaak een pak beter uit dan tijdens een druiligere herfstbui. Voor de koper geeft dit automatisch een goed gevoel.  Bovendien komt de lente ook beter uit voor gezinnen met kinderen. Kopen ze in de lente een woning, dan kunnen ze verhuizen rond de grote vakantie, een ideaal moment. Kleine kanttekening wel: in de lente zal je ongetwijfeld niet de enige zijn die z’n huis te koop zet.

Wil je minder concurrentie van andere verkopers, dan kan het begin van de herfst ook een optie zijn. Huizen met een zwembad worden dan weer sneller verkocht tijdens de zomermaanden, omdat een zwembad dan zeer aantrekkelijk is.

Het is overigens niet bewezen dat je een hogere prijs kan krijgen indien je je huis in een bepaald seizoen verkoopt. We zitten in een markt waar de prijzen soms wat stijgen, soms wat dalen. Maar over het algemeen zijn er geen pieken in de zomer of winter. Welk seizoen het ook mag wezen, weet dat een vlotte verkoop in eerste instantie valt of staat met een realistische vraagprijs. Dat is de basis tot succes. Beroep doen op een professional voor de verkoop van je woning is daarbij een bijkomende troef.

Florin www.CIB.be.