Waaslander Tim D’eer is uitgeroepen tot jonge Vlaamse aannemer van 2017

Tim D’Eer (30) van de Algemene Ondernemingen D’Eer NV uit Sint-Niklaas is uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2017. De industrieel ingenieur mag een jaar lang pronken met de in de aannemerswereld begeerde titel. Tim D’Eer staat mee in voor de dagelijkse leiding van het familiebedrijf en is actief als lid van de stuurgroep binnen de junior werking van de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen. Hij kreeg de award voor zijn performantie en inzet voor de beroepsorganisatie. Ook al is het een persoonlijke prijs, toch erkent de laureaat fier te zijn op het medewerkersteam omdat zij het familiebedrijf mee helpen uitbouwen.

 

Algemene Ondernemingen D’Eer is meer dan een halve eeuw geleden opgericht door grootvader Aloïs D’Eer. Later nam diens zoon de leiding in handen en onder meer dat gaf aanleiding tot een serieuze boost, vooral op het vlak van de projectenomvang. “Ik ben inmiddels nu ook al vijf jaar werkzaam in het bedrijf”, start Tim D’Eer zijn verhaal. “Ik ben nog geen zaakvoerder, maar neem wel de dagdagelijkse leiding voor mijn rekening. De bekroning tot Jonge Vlaamse Aannemer heb ik aan verschillende factoren te danken. Het is in elk geval zo dat, als je je niet inzet binnen de Confederatie, je dan ook niet wordt opgemerkt. De inzet is echter prettig en leerrijk. Daardoor leg ik ook contacten. Het is alvast met veel plezier dat ik me binnen de jongerenkamer van de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen inzet.”

 

Communicatie is belangrijk

Als jonge gast stond D’Eer voor een beroepsdilemma: of hij zou arts worden of in de voetsporen van zijn grootvader en vader stappen. “Enige lichte druk heeft me uiteindelijk in de richting van de bouwsector geduwd, maar daar heb ik tot op vandaag geen spijt van. Ik ben als kind in en met de bouw opgegroeid. Zo mocht ik op zaterdagen met mijn vader mee naar werven. Tijdens elke vakantie werkte ik ook mee als hulpje van de metsers. Vandaag de dag ben ik werfleider en verzorg ik de dagelijkse leiding. Elke ochtend start ik de dag met een samenkomst met onze twintig werknemers. Ik vind het belangrijk om contact met hen te hebben en de dagtaken te overlopen. Op zo’n moment voel je al of het personeel een goede of een slechte dag zal hebben. Doorheen de dag probeer ik elke werf te bezoeken. Dat zijn er momenteel een achttal. Ik moet toegeven dat dit niet altijd lukt. De gesprekken met het personeel zijn belangrijk voor de communicatie. Het is een zegen dat we weinig verloop kennen bij ons personeel. We zoeken overigens altijd goed volk. Onze werknemers zijn trouwens fiere mensen en we hebben met elk van hen een goede band”, klinkt Tim D’Eer tevreden.

 

Woningbouw en scholen

Algemene Ondernemingen D’Eer NV werkt voornamelijk onder de kerktoren. Het bedrijf is betrokken bij nieuwbouwprojecten op de hoek van de Stationsstraat en het Stationsplein. Het realiseert zelf een project in de Sparrenhofstraat met 35 appartementen. Nog voor de voltooiing van de bouw zijn daarvan al 29 woongelegenheden verkocht. Daarnaast zijn we ook bezig met het bouwproject van vzw De Bijs, waarbij ouders een nieuwbouw laten optrekken om er hun kinderen met een beperking onderdak in te verschaffen. In de pijplijn zitten onder meer een nieuwbouwproject in Nieuwkerken en op Zwijgershoek. “In het aantal werven zit onze hoofdactiviteit vooral in de woningbouw, maar we werken ook veel voor scholen. Een aantal zijn vaste klanten waarvoor we jaarlijks een deel van de zomervakantie vrij moeten houden, want daar is het beginnen en de bouw zou reeds voltooid moeten zijn. Een afmattende periode voor onze mensen. Chapeau”, prijst D’Eer het personeel.

 

Mensen zijn belangrijk

Hij is niet alleen opgetogen over de kwaliteit van de werknemers, maar ook over het feit dat ze mee willen zijn met de nieuwe technieken en ook mee denken wanneer er zich bepaalde problemen of nieuwe uitdagingen voordoen. “Ik word met zo’n erkenning wel in de bloemetjes gezet, maar het zijn tenslotte onze mensen die het op de werven moeten doen. De erkenning is daarom ook voor hen belangrijk, omdat het een bewijs is dat ons bedrijf goed bezig is. Naae aanleiding van de erkenning zijn ze daarom getrakteerd op stoofvlees-friet op onze werf van Residentie Sparrenhof. Onze mensen zijn te belangrijk voor ons. We moeten ze soigneren, ook al om ze zeker bij te houden”, besluit de Jonge Vlaamse Aannemer van 2017. (YV)

 

Info: Algemene Ondernemingen D’Eer NV, 03-776.32.89, www.deernv.be