Renoveer nog beter, BENOveer!

Gewoon renoveren? Nee. Een verstandige Vlaming BENOveert. Met de B van ‘beter’. Dat betekent: energiezuiniger dan momenteel wettelijk is verplicht, en ook slimmer, dus na goed advies en volgens de beste logische planning. Maar waarom zou je BENOveren in plaats van te renoveren? En maakt BENOveren je verbouwproject dan niet nog duurder? Jawel, maar wie BENOveert, heeft naast diverse individuele premies ook recht op de totaalrenovatiebonus. Uiteindelijk valt de meerprijs dus goed mee.   

 

 

– Een lagere energiefactuur

Niemand gooit graag geld door ramen, deuren, muren, daken en vloeren. Dat is nochtans precies wat we doen in een woning die niet voldoende is geïsoleerd en die niet op de juiste manier wordt verwarmd en geventileerd. Als je BENOveert, verbruik je niet langer onnodig veel energie.

 

– Meer wooncomfort

In een geBENOveerd huis is het veel prettiger wonen. De constante temperaturen verhogen je comfortgevoel, je hebt geen last meer van tocht, de wanden en vloeren voelen warmer aan in de winter, en in de zomer heb je geen last van oververhitting.

 

Een BENOvatie is de ideale kans om ook de ventilatie te optimaliseren of om het gebruiksgemak, de veiligheid en de toegankelijkheid van je woning te verbeteren. Zo kan je op latere leeftijd langer thuis blijven wonen, en nog lang genieten van de vele voordelen die je geBENOveerde woning je te bieden heeft.

 

Door te BENOveren zorg je ervoor dat je woning in marktwaarde stijgt en in de toekomst haar waarde behoudt. Voor een geBENOveerd huis krijg je een veel betere prijs als je het verkoopt of verhuurt omdat het er beter uitziet én omdat je perfect in regel bent met de energieprestatie-eisen.

 

– Minder CO2-uitstoot

In een goed geïsoleerde en luchtdichte woning daalt de energievraag drastisch, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Wanneer je voor ruimteverwarming en het verwarmen van sanitair water een beroep doet op hernieuwbare energie, reduceer je je ecologische voetafdruk tot een absoluut minimum.

 

 

 

De Vlaamse regering betaalt mee

 

Wie BENOveert, heeft recht op individuele premies via de netbeheerder, een totaalrenovatiebonus en een vermindering van de onroerende voorheffing. Zo wordt je BENOvatie heel wat budgetvriendelijker. En als je samen met 9 andere eigenaars BENOveert, krijg je bovendien gratis ondersteuning van een BENOvatiecoach. Je leest hierover meer op een andere pagina in deze biscatalogus.

Bij bepaalde banken of bij het Energiehuis van jouw gemeente kan je bovendien een speciale energielening aangaan.