Waasmunster: Project Pontrave elf moderne woningen in open en groene omgeving 

Op een groene site nabij de Durme creëren Sterrebuilding en Dero Construct een nieuwe woonwijk, ook voor jonge gezinnen. Het nieuwebouwproject Pontrave omvat elf woningen in het centrum van Waasmunster. Vastgoedmakelaar Exeptio staat in voor de verkoop.

 

Alleen al de ligging is uniek: vlakbij scholen, winkels en werkgelegenheid. Het open en groen uitzicht krijgt men er zomaar bij. Van hieruit is er een vlotte verbinding met de invalswegen van en naar de E17 en de N16. In het voorjaar 2020 wordt met de bouw gestart.

Pontrave is gelegen in een autoluwe woonbuurt op een groene site nabij de Durme, aan de rand van het centrum van Waasmunster. Niettegenstaande de rustige omgeving is men overal vlakbij: de basisschool, winkels, een gloednieuw sport- en cultuurcentrum en talloze fiets- en wandelroutes.

Slimme ingrepen

Het project omvat elf sleutel-op-de-deurwoningen, voorzien van een badkamer, 2 toiletten, 3 slaapkamers en een volwaardige polyvalente zolderruimte.

Een aantal slimme ingrepen voegen een extra dimensie toe aan de beleving binnen. Zo filtert een vide tot in de nok het daglicht overvloedig in de leefruimte. Daarnaast is er op de tweede verdieping een grote dakkapel voorzien. Die heeft niet alleen een architecturale meerwaarde, ze maakt dat de ruimte een volwaardige, afgewerkte verdieping wordt. Wenst men er op termijn kamers bij, zoals een extra slaapkamer en badkamer? Dan kan de woning perfect mee evolueren met wat de toekomst brengt. Ook aan je mobiliteit is gedacht. Quasi alle woningen kunnen beschikken over twee parkeerplaatsen op eigen terrein, naast de openbare parkings.

Perfecte oriëntatie

Bij het ontwerp werd veel aandacht geschonken aan licht en ruimtelijkheid. De bewoners kunnen genieten van open ruimtes, grote glaspartijen en een perfecte oriëntatie, gericht op het zuiden of het zuidwesten.

Een groot terras en aangelegde tuin zorgen voor verankering in het groene landschap. Bovendien is alles tot in de puntjes afgewerkt, van de keuken tot de buitenomgeving.

Handig om weten is dat men vooraf over alle vrijheid beschikt om de woonst naar eigen smaak in te richten.

Vastgoedmakelaar Philippe van de Vreede van Exeptio dat instaat voor de verkoop van de woningen: “We voorzien een budget dat hoog genoeg is om alles kwaliteitsvol af te werken met materialen naar keuze. Zo geniet men ook op lange termijn van zijn/haar aankoop”.

“Daarnaast trekken de huizen resoluut de kaart van energiezuinigheid. Ze zijn sterk geïsoleerd, beschikken over superisolerend glas, vloerverwarming op basis van een lucht-water-warmtepomp en een ventilatiesysteem D. Het resultaat: een E-peil dat lager is dan 30 en zelfs kan verlaagd worden naar E20 als men zonnepanelen integreert. Daarmee helpt men niet alleen mee aan een verbetering van het milieu, men spaart ook heel wat geld uit. Dankzij de huidige fiscale maatregelen kan men doordoor gedurende de eerste vijf jaar maar liefst 50% (E30) tot 100% (E20) van de jaarlijkse onroerende voorheffing terugkrijgen.”

 

Meer info:

 

www.exeptio.be

email: vastgoed@exeptio.be

Exeptio bvba

Sint-Franciscusstraat 3

9250 Waasmunster

Tel.: 052/52.82.52