NIEUW: De IMMOSCOOPkrant!

Sinds afgelopen zaterdag staat bijna driekwart van het vastgoedaanbod in het Waasland op één website: Immoscoop. Het gaat om huur- en koopwoningen, appartementen, nieuwbouw en residentieel of commercieel vastgoed.

 

Immoscoop is een coöperatieve vennootschap, eigendom van de leden vastgoedmakelaars. De krachtenbundeling komt van drieëntwintig Wase vastgoedkantoren.

Immoscoop werd eerder al (met succes) gelanceerd in de regio’s Antwerpen-Noord en de Kempen. Het platform bundelt ongeveer 70% van het vastgoed in het Waasland en plaatst het aanbod op een heldere en overzichtelijke site zonder advertentiebanners.

Geïnteresseerden kunnen zelf kiezen of ze op gemeente of op prijs zoeken. De website heeft een smartphonevriendelijke versie.

Stefaan Maes: “Als makelaars stellen we vast dat er steeds vaker mobiel naar huizen wordt gezocht, en dat geïnteresseerde huurders en kopers op den duur door de bomen het bos niet meer zagen omdat het aanbod aan vastgoedsites zo groot is.”

Aanbod gebundeld

“Door het aanbod te bundelen op Immoscoop hebben alle kantoren evenveel kans om kandidaat-kopers/huurders te bereiken. Net zoals potentiële eigenaars die iets willen verkopen of verhuren.”

Over heel Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 600 vastgoedkantoren aangesloten bij Immoscoop. Het online platform kreeg al in 2016 vorm. De immobiliënsector wou ermee zelf een antwoord bieden op de wildgroei aan vastgoedwebsites.

Ook in het Waasland sloten een hele reeks makelaars zich intussen aan bij Immoscoop. Tot nog toe toe plaatsten ze hun aanbod de eerste 2 of 4 weken exclusief op Immoscoop, pas nadien op andere websites.

“Makelaars blijven uiteraard vrij om hun promotiecampagnes in immobladen of via andere media te organiseren”, gaat Stefaan Maes verder. “We hopen wel dat de enkele kantoren die nog niet aangesloten zijn, heel binnenkort ook de stap zetten en zo het voorbeeld van hun collega’s volgen. Met dit initiatief tonen we dat we heel transparant zijn en meteen hopen we ook dat de cowboypraktijken tot het verleden behoren.”

Transparant

Immoscoop is een antwoord op de vaak onduidelijke situatie op het internet met verschillende websites. Stefaan Maes: “Als vastgoedmakelaars willen we onze panden zo duidelijk mogelijk aanbieden en het liefst aan een zo groot mogelijke groep kopers of huurders.”

En op Immoscoop vind je geen vervelende pop-up’s, reclame of vreemde rangschikkingen van zoekresultaten.

Tegelijk is deze week ook de Immoscoopkrant gelanceerd en dat in samenwerking met Het Immoblad, de veertiendaagse uitgave die bus-aan-bus wordt bezorgd. Ook hierin worden panden overzichtelijk gepresenteerd waardoor de consument sneller kan vinden wat hij of zij zoekt.

De zoekertjes worden gerangschikt volgens gemeente en prijs. Ongeacht type, makelaar, enz. ligt ook hier de klemtoon op het aanbod en niet op randinformatie.

Meer informatie: www.immoscoop.be

(LDW)