LANCERINGSWEEKEND RESIDENTIE SERING LOKEREN 24-25/maart

 

LOKEREN KLEURT GROEN

Nieuw appartementencomplex voor toenemende bevolking

De Lokerse bevolking groeit meer dan gemiddeld aan: 8% in de afgelopen 10 jaar. Om die trek naar de stad op te vangen, verrijst in het centrum van Lokeren een modern appartementencomplex met ondergrondse parkeerplaatsen. Brody gaat voor dit woonproject met opvallende groendaken in zee met vermaard architectenbureau Inarco, dat ook voor Sergio Herman ontwerpt.

Lokeren is populair

We willen graag in een stadscentrum wonen, met alle (gemeenschappelijke) voorzieningen vlakbij. Deze maatschappelijke tendens is ook in Lokeren sterk voelbaar.

Vooral actieve 65-plussers appreciëren de nabijheid van winkels, horeca en cultuur. Ook jongeren en gezinnen voelen zich thuis in een bruisende stad als Lokeren. De vraag naar voldoende ruime, betaalbare nieuwbouwappartementen is dan ook groot in de stad aan de Durme.

Oud commercieel pand wordt modern appartementsgebouw

In de Molenstraat, waar voorheen een oud commercieel pand huisde, bouwt projectontwikkelaar Brody daarom ‘residentie Sering’. De 31 lichtrijke appartementen, verdeeld over twee gebouwen, hebben allen één of twee slaapkamers, een terras of tuin. Dat de locatie populair is, blijkt uit het succes van het eerdere, bijna uitverkochte woonproject ernaast.

Oplossing voor parkeerproblemen

Het grote nadeel van wonen in een stad, namelijk het gebrek aan parkeergelegenheid, counteren de ontwikkelaars door 31 parkeerplaatsen te voorzien. De stadskern ondervindt zo geen extra belasting. ‘De toplocatie en ruime parkeermogelijkheden zijn dé troeven van dit comfortabel nieuwbouwproject’, aldus Jelle Strijbos, commercieel directeur bij BRODY.

Architect van Sergio Herman

Architectenbureau Inarco is bekend van het strandpaviljoen in Cadzand, waar Sergio Herman zijn brasserie AIRrepublic uitbaat. Voor het huidige woonconcept kiest de architect voor een vrijwel naadloos, lichtgrijs kleurenpallet met onder andere leien. Interessant is de combinatie met groendaken.

Groendaken aan het werk

Zo’n sedum-of groendak met vetplanten neemt zowel water als koolstofdioxide op. Het natuurlijk dak werkt bovendien beschermend en isolerend. Op die manier kleurt de Lokerse binnenstad mooi groen.

Benieuwd? Iedereen is welkom op het lanceringsweekend van residentie Sering,

24 en 25 maart (11u-15u), Molenstraat 10A in Lokeren.

Meer informatie kan u bekomen bij Jelle Strijbos

tel.nr.:          00 32 474 28 65 00