Hoeveel is je woning of grond waard?

can you buy Lyrica over the counter  

browse around these guys http://mooiparijs.nl/public_html/en/ “Een eigendom is zo veel waard als je ervoor kan krijgen.” Een waarheid als een koe, maar daar schiet je weinig mee op. Er zijn verschillende methodes om je op weg te helpen naar een juiste inschatting van de waarde van je onroerend goed.

Vergelijking met andere eigendommen

Blader eens door ons aanbod immozoekertjes en ga op zoek naar vergelijkbare panden en gronden. Let hierbij op de ligging (stad of platteland), de grootte van het terrein, het aantal kamers, de ouderdom en staat van het huis, de graad van afwerking (standaardmaterialen of luxueuze afwerking, …). Je kan eventueel ook aan de hand van zoekertjes in jouw gemeente de vierkante meterprijs berekenen door de totaalprijs te delen door de totale oppervlakte. Vermenigvuldig vervolgens die vierkante meterprijs met het aantal vierkante meter van jouw woning of grond en je krijgt een goed idee van het bedrag dat je kan vragen.

Kadastraal inkomen

Ook het kadastraal inkomen (KI) is, vooral voor recente woningen, een goede indicator om je vraagprijs te bepalen. Uitgangspunt bij de bepaling van het KI is immers het bedrag dat je netto zou innen wanneer je je woning gedurende één jaar zou verhuren. Je moet er wel rekening mee houden dat men hiervoor nog steeds de huurwaarden van 1975 als basis hanteert en dat het kadastraal inkomen jaarlijks geïndexeerd wordt. In principe kan je stellen dat woningen met hetzelfde KI ook ongeveer even duur zouden moeten zijn.

Professionele waardebepaling

Voor meer zekerheid kan je de waarde van je huis laten schatten door een landmeter-expert en Immomakelaar. Zij hebben heel wat expertise op dit vlak. Zeker als je hen  de verkoop laat realiseren, zullen ze je daar graag gratis mee helpen.

Het gebeurt maar zelden dat de woning verkocht wordt voor het geafficheerde bedrag. Meestal zal de koper een bod doen dat iets lager is dan het gevraagde bedrag. Bouw dus het best een zekere marge in, maar overdrijf daar niet in. Een marge van 5 a 10% is voldoende.