Een kwarteeuw Immo De Prins in hartje Sint-Niklaas

Tromgeroffel en trompetgeschal hoeft niet voor Lieven De Prins. Daarvoor is hij te bescheiden. Maar op het 25-jarig bestaan van zijn vastgoedkantoor mag hij best trots zijn.

Het succes kwam niet vanzelf, het was hard knokken in de beginjaren van wat toen nog een klein verkoop- en verhuurkantoor was op de hoek van de Hemelaerstraat en de Onze-Lieve-Vrouwstraat onder de naam ‘Immo De Engel’.

Reinaertgalerij

Inmiddels is op die plek het IBIS-hotel een vaste waarde in het straatbeeld. Het vastgoedkantoor van Lieven De Prins verhuisde rond de eeuwwisseling naar de Reinaertgalerij, tussen de Grote Markt en de Stationsstraat.

Vandaag is daar een volwaardig kantoor gevestigd met een uitgebreid aanbod aan dienstverleningen in de vastgoedsector: verkoop, verhuur en beheer van gebouwen. Een kantoor ook met een sterke reputatie, waar vakkennis, ervaring en transparantie voorop staan.

Niet voor niets werd Lieven De Prins daarvoor bekroond met het ‘Makelaarstokje’, een unieke trofee in de sector. Zijn verdienste voor de vastgoed zit in het bloed. Ook zijn team bundelt dynamiek en enthousiasme met jarenlange ervaring.

Eerder werd Lieven De Prins officieel gehuldigd in het stadhuis van Sint-Niklaas als verdienstelijke persoon met het behalen van de derde prijs in de categorie “Vastgoedondernemer van het jaar 2015” van de Real Estate Awards.

“Door de jaren heen hebben we steeds ingespeeld op de snelveranderende markt en breidden we onze rol almaar verder uit”, aldus Lieven De Prins. “Ons dienstenaanbod omvat gratis schattingen, de opmaak van een uitgebreid dossier, een doorgedreven selectie van kandidaat-huurders, het opstellen van een sluitende huur- en verkoopovereenkomst en een goede opvolging na het sluiten van de vastgoedtransactie.”

Rentmeesterschap

Woningeigenaars die niet altijd even makkelijk de tijd vinden om de verhuring van hun vastgroed administratief op te volgen, kunnen eveneens bij Immo De Prins terecht.

“Het gebeurt wel eens dat men als verhuurder bijvoorbeeld de indexering vergeet aan te passen en/of door te rekenen aan de huurder of een betalingsherinnering bij huurachterstand uit te sturen”, licht De Prins toe. “Er zijn ook eigenaars die liever discreet op de achtergrond blijven bij discussies met huurders. Dan zijn wij daar, met onze kennis en ervaring. Ook voor juridische updates omtrent de huurwetgeving. Verder stellen we vast dat niet alle eigenaars even beslagen zijn met het (periodiek) onderhoud van het gebouw of dat ze als verhuurder ook andere prioriteiten hebben waar ze hun kostbare tijd en energie liever aan besteden. In al deze gevallen staan wij als Immo De Prins de mensen graag bij.”

Immo De Prins treedt ook op als aanspreekpunt voor de huurder. Het kantoor neemt dan het volledige financiële, technische en administratieve beheer voor zijn rekening. Uiteraard steeds in overleg met de woningeigenaar zodat die zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Lieven De Prins: “Van kleine makelaar zijn we uitgegroeid tot een volwaardig kantoor met pakken ervaring en een professionele aanpak. Hierdoor zijn we in staat om in te spelen op de verschillende vragen van klanten en kandidaat-(ver)kopers en –(ver)huurders en hen een service te bieden die ze van een marktleider mogen verwachten. We houden nauwlettend de laatste trends in het oog en streven constant naar kwaliteit.“

Professioneel en gedreven

De woningmakelaar van vandaag zit niet stil, Immo De Prins al zeker niet. Lieven De Prins: “We verdiepen ons graag in de klant zijn/haar dromen, doelstellingen en uitdagingen en proberen deze zo actief mogelijk te ondersteunen en hem of haar te ontzorgen. Komt daar nog bij dat we presentaties liever visueel aantrekkelijk en spannend maken. Foto’s bij het aangeboden vastgoed worden dan ook gerealiseerd door een professionele fotograaf.”

“We zijn met het hele team erg trots op wat we tot nog toe gerealiseerd hebben”, vervolgt De Prins “en we kijken ernaar uit om ook de komende jaren onze schouders te zetten onder het succesverhaal van Immo De Prins.”

Om het 25-jarig bestaan te vieren verstrekt Immo De Prins het EPC (energieprestatiecertificaat) gratis indien men een woning en/of een appartement bij het vastgoedkantoor te koop aanbiedt tussen 1 september en 31 december 2019.

Nieuw is ook dat men bij het afsluiten van een verkoopdossier de koper een tiental verhuisdozen cadeau doet.

 

BIJ VASTGOED DE PRINS ZIT U VAST GOED!

Meer info: www.immodeprins.be

Tel: 03/776.06.55 – info@immodeprins.be