Decon bestaat 1 jaar!

Sinds kort verschijnen op verschillende plaatsen werfdoeken van DECON. Hoog tijd om kennis te maken met de 2 zaakvoerders Kris en Ben.
Waarvoor staat DECON?
K: DECON staat voor Development en Consulting en richt zich op residentiële projecten in Vlaanderen.
Waar zijn jullie allemaal actief?
B: Momenteel hebben we een 140-tal appartementen in portefeuille o.a. in Vrasene, Sint-Niklaas, Stekene, Beveren…
Wat is de missie van DECON?
K: DECON bekijkt in principe elk type van project, maar voor we een site aankopen moeten we er wel van overtuigd zijn dat we een toegevoegde waarde kunnen creëren.
Op welke manier wordt die waarde dan gecreëerd?
K: vaak gaat het om een combinatie van zaken. Ons project in Stekene focust zeer sterk op stedenbouwkundige en architecturale kwaliteit. Het gaat om een unieke site gelegen aan een park en perfect georiënteerd.
Soms gaat het ook om het creëren van een financiële meerwaarde. Het project NOX in Sint-Niklaas ligt vlak bij het station en is daardoor ideaal voor de verhuur. Dit soort van projecten heeft geen behoefte aan een marmeren gevel. Op deze manier slagen we er in om de bouwkosten te beperken en kunnen we investeerders een rendement bieden van 6% tot 7%. Vrij uniek is ook dat we een huurgarantie geven zodat huurders zeker zijn van hun rendement.
Een aanpak op maat dus. Zijn er dan geen universele streefdoelen of waarden?
B: toch wel, verantwoorde duurzaamheid. Zo werken we in vrijwel al onze projecten met warmtepompen. Dit heeft tal van voordelen waaronder een financieel voordeel op korte termijn. Daarnaast is er een groot voordeel op vlak van comfort: zo zijn de appartementen standaard uitgerust met vloerverwarming.
K: een andere universele waarde is ons streven naar klantgerichtheid en klanttevredenheid. Zo doen we een groot deel van de aankoop en coördinatie van de werven zelf, veelal met partijen die we al lang kennen. Op die manier kunnen we waken over de kwaliteit.
Wat mogen we DECON toewensen voor de komende jaren?
B: op een solide manier een antwoord bieden aan de woonnoden van mensen waarbij we trachten voor alle sites de juiste invalshoek te vinden. Uiteindelijk hebben de kopers de laatste keuze om ergens te gaan wonen of niet.