CORES Development tovert oude textielsite om tot woonwijk De Weverij

buy modafinil online in uk Projectontwikkelaar en stadskernbouwer CORES Development is gestart met het omtoveren van de site van de voormalige textielfabriek Schoeters-Bruggeman tot woonerf De Weverij. Het project aan de Antwerpse steenweg in Sint-Niklaas is voor de Antwerpse stadskernbouwer het eerste in Oost-Vlaanderen. Met in totaal 209 woongelegenheden wordt De Weverij een nieuwe woonwijk in de stad. De mix van betaalbare eengezinswoningen, budgetvriendelijke appartementen en erkende assistentiewoningen garandeert een vermenging van verschillende bevolkingsgroepen. Eind 2019 zou de nieuwe woonwijk een feit moeten zijn.

“Onze hoofdzetel is in Antwerpen en De Weverij is ons eerste project in Oost-Vlaanderen. Onze toekomst ligt vooral richting Oost-Vlaanderen en onder meer centrum Gent. Daar neemt CORES de ontwikkeling van de stationssite voor zijn rekening”, licht CCO Sophie Deprez van CORES toe. “Als brug van Antwerpen naar Gent zijn we in Sint-Niklaas gestopt. Het projecttype waaraan we in de Wase hoofdstad werken, ligt ons na aan het hart. We hebben immers al heel wat ervaring op het vlak van reconversie, de ontwikkeling van sites dus die niets met wonen te maken hadden. Omwille van de ligging dichtbij het centrum van de stad zagen we in deze Sint-Niklase site heel wat potentieel om een mooi, gevarieerd woonaanbod te realiseren.”

 

Pallāvaram Woonkwaliteit

Met De Weverij realiseert CORES een site met drie verschillende types woningen voor een verscheidenheid aan bevolkingsgroepen. De eerste fase omvat 16 eengezinswoningen (De Bobijntjes), drie blokken erkende assistentiewoningen (De Twijnderij, De Ververij en De Teintuur) met in totaal 52 woongelegenheden voor senioren. Daarnaast is er nog De Manufactuur met 36 klassieke appartementen. Recent is de laatste fase assistentiewoningen in verkoop gebracht:  De Spinnerij omvat 36 dergelijke woongelegenheden. Uiterlijk begin 2017 brengen we ook nog twee blokken klassieke appartementen (De Broderie en De Lainerie) in verkoop. In totaliteit telt De Weverij dus 209 woongelegenheden.

“Er is voor dit project maximaal ingezet op woonkwaliteit. Het binnengebied van de Antwerpsesteenweg tot de Linden- en Lamstraat wordt als buurtpark groen ingericht met onder meer een waterpartijtje, een kleine speeltuin, een petanqueveld en een overdekte buitenruimte. Het binnengebied krijgt het statuut van openbaar domein, met uitzondering van het petanqueveld en de overdekte buitenruimte. Die worden afgesloten. De nieuwe woonwijk zal ook autoluw zijn. Bewoners zullen de ondergrondse parkings kunnen bereiken via de nieuw aan te leggen straten: Twijnderijstraat, Ververijstraat en Spinnerijstraat. Voor de woningen en appartementen zijn er bovengrondse parkeermogelijkheden voorzien. Er wordt tevens een bezoekersparking aangelegd zodat zij de nieuwe woonwijk niet hoeven in te rijden”,schetst Sophie Deprez.

Zij onthult ook de voorlopige verdere timing van de realisatie van het project. De eerste assistentiewoningen worden begin 2018 in gebruik genomen. Voor de gezinswoningen rekent ze op een iets snellere oplevering. Voor de tweede en derde fase verwacht Deprez de oplevering in de loop van en tegen eind 2019. (YV)

Houston Meer info: www.woonerfdeweverij.be en www.coresdevelopment.be of 03-820.82.20 en info@coresdevelopment.be