Appartementen Residentie Lyra exclusief te koop bij Immo en Cie

Appartementen Residentie Lyra exclusief te koop bij immo & cie

 

Immo & cie uit Sint-Niklaas is gestart met de verkoop van 59 appartementen van Residentie Lyra in de Frans Smetstraat in Temse. “Het project is uitstekend gelegen langs de rijksweg, richting Bornem, op het traject van het voormalige Uw Tuin en Interbeton”, schetst Olivier De Landtsheer van immo & cie, de exclusieve verkoper van de appartementen.

Het is volgens hem een uitgelezen ligging met de in- en uitvalswegen N16 en E17 zeer dichtbij. Wie zich in Residentie Lyra een appartement wenst aan te kopen moet erop rekenen dat de prijs van een woongelegenheid er tussen 161.600 tot 260.000 euro bedraagt, exclusief de kosten. “In deze prijsklasse moet de aankoop van een appartement gezien worden als een investering met een bruto rendement van circa 3,5 %”, benadrukt De Landtsheer. Hij mikt alvast op een gemengd koperspubliek.

 

Residentie Lyra is een project van bouwheer Geoffrey De Bock. Architect is Kristof De Lange. Het project wordt in twee fasen gerealiseerd. Een eerste fase van 29 appartementen en een tweede fase van 30 woongelegenheden. “De twee eigentijdse woonvolumes staan bovenop een gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage. De gebruikte gevelmaterialen verwijzen naar de geschiedenis van de omgeving. Een rode steen maakt de link met de vroegere steenbakkerijen uit de buurt. De terrassen en de afwerking uit gegalvaniseerd staal maken dan weer de link naar de staalverwerking op de vroegere Boelwerf. Alles is samengebracht in een evenwichtig hedendaags geheel.”

 

De appartementen met één, twee of drie slaapkamers hebben een optimale oriëntatie. De leefruimtes met open keuken zijn op het zuiden, aan de voorzijde van het gebouw, ingepland. In deze gevel zitten grote raampartijen van waaruit het zonlicht de woning kan binnendringen. Hierop aansluitend krijgt elk appartement een voldoende ruim persoonlijk buitenterras. De terrassen werken bovendien als passieve zonnewering.

De slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde en dus aan de koelere zijde van het gebouw. De ramen aan deze gevel verspringen per verdieping en dat zorgt voor een speels effect.

 

Comforteisen

Vanuit de appartementen is de afstand tot buiten minimaal dankzij een lift vlakbij de inkomdeur van de appartementen. De liften lopen door tot in de parkeergarage, zodat ook hier een vlotte toegang verzekerd is. De ondergrondse parkeergarage bevat een ruime inrit. Privé-kelderruimte is eveneens beschikbaar.

“Voor de bewoners wensten we een zo duurzaam en gezond mogelijk project uit te werken door middel van een houtskeletbouw. Het is natuurlijk noodzakelijk dat het gebouw voldoet aan alle hedendaagse comforteisen betreffende brand en akoestiek. Om al deze zaken na te kijken is het volledige gebouw gedetailleerd in 3D uitgewerkt. Hierdoor worden verrassingen op de werf tot een minimum beperkt”, aldus bouwheer Geoffrey De Bock.

Een heel belangrijk onderdeel van duurzaam bouwen is het beperken van het energieverbruik. Ook hieraan is de nodige aandacht besteed door te isoleren met de juiste materialen, naast het beperken van de warmteverliezen. Alle appartementen zijn voorzien van een ventilatiemodel D met warmteterugwinning en van een individuele warmtepomp die comfortabel en duurzaam het appartement verwarmd via vloerverwarming. (YV)

Meer info: www.sideris.be