Absoluut televisierecord voor Waaslandse vastgoedmakelaars

Wedden dat het deze week, bij valavond, wel heel erg stil zal zijn in de Wase straten?Niet dat het leven tussen Lokeren en Beveren volledig stil gaat vallen, maar ik zeg je: in menige Wase huiskamer komen tussen pakweg kwart voor acht en negen uur deze week de borrelnootjes wel heel vroeg op tafel. Reden wordt de uitzending van ‘Huizenjagers’ op VIER dat van maandag tot donderdag 100% Waasgetint zal zijn. Met dank aan Charlotte, Lisa en Bart…

Na een succesvol eerste seizoen, is Huizenjagers helemaal terug. Het concept bleef ongewijzigd: drie gepassioneerde makelaars openen de jacht op Vlaanderens verleidelijkste vastgoed én op de titel van beste makelaar. Iedere week laten drie huizenjagers zien wat ze in hun mars hebben en gaan ze in eenzelfde regio op zoek naar het droomhuis voor hun klanten. Deze week wordt het programma op VIER heel herkenbaar want hoofdrolspelers Charlotte, Lisa en Bart plus de locaties en mensen die ook in beeld komen, zijn zo Waas als Sinterklaas en de legendarische wolf samen. Bovendien zet één van die Waaslanders straks een fantastisch televisierecord neer. Kijken dus…
De deelnemers
In de week van 12 maart schuimen makelaars Charlotte, Bart en Lisa het Waasland af op zoek naar de droomwoningen voor hun kandidaat-kopers. Charlotte schoolde zich vier jaar geleden om tot vastgoedmakelaar en startte haar eigen kantoor. Al snel werd ze een gevestigde waarde in de Waaslandse immowereld. Bart werd dan weer geboren met makelaarsbloed in zijn aders. Hij runt mee de familiezaak die al 48 jaar lang panden verkoopt in het Waasland en kan dus rekenen op tonnen ervaring. Stagiaire Lisa is met haar 25 jaar de jongste makelaar deze week. Volgens het kantoor waar Lisa stage loopt is ze een uitzonderlijk verkooptalent. Welke makelaar vindt de ideale panden en ontvangt misschien wel een bod? Alvast één van de makelaars gaat op het einde van de week met een nooit eerder behaalde topscore naar huis…
Lisa Notenbaert (Kwotum)
Lisa Notenbaert koos, na haar studies in Gent als communicatiemanagement, vier jaar geleden voor een job in de makelaarswereld. Lisa:“Thuis hoorde ik altijd dat vastgoed de beste investering is die je kan doen. Mijn papa sleepte me dan ook regelmatig mee om te kijken naar panden die hij interessant vond. In het begin was dit soms veelal tegen mijn puberale goesting, (lacht….) maar na verloop van tijd ontkiemde toch de passie voor vastgoed. Ik heb me dan ingeschreven voor avondonderwijs en een 50-tal vastgoedkantoren min of meer gestalkt tot ik ook echt een job in het vastgoed gevonden had. Ik beschouw een goede makelaar als een vertrouwenspersoon die barst van kennis en enthousiasme voor het vak. Hij of zij moet de beste bedoelingen en noden van de klant op de eerste plaats zetten. Voor mij is een huis dan ook niet zomaar een hoop bakstenen maar echt wel een thuis waarin de belangrijkste gebeurtenissen van een mensenleven plaatsvinden. Ik beschouw het als een thuis, het is een warm nest.” Op het moment dat VIER het Kwotum-kantoor contacteerde om iemand te laten deelnemen, zat Lisa met een zware bronchitis thuis uit te zieken. Toen het kantoor Lisa belde om mee te doen, dacht ze eerst aan een grap. Lisa: “Ik denk dat ik hen zeker tienmaal gevraagd heb of het wel echt waar was. Toen ik hoorde dat het toch menens was, heb ik me omgekleed en als een zot naar kantoor gereden want een dag later vonden de eerste opnames al plaats. Je kan dus wel zeggen dat het een hele wervelwind was vanaf dag één. Overigens waren de opnames totaal niet zoals ik verwacht had. Je verwacht toch altijd wat glitter en glamour, maar dit was helemaal niet het geval. Ik heb na de opnames echt wel veel respect gekregen voor iedereen in die sector. Ik had het enorm onderschat, het is en blijft echt wel ‘the show must go on’. Het waren lange en vermoeiende dagen, ik heb nog nooit zo goed geslapen als tijdens die week. Veelal haalde ik mijn bed niet eens, maar was de zetel meer als goed genoeg.”
Charlotte Van Remortel (Charlotte Immo)
Een rasechte Beverse is Charlotte van Remortel waar ook haar kantoor gevestigd is. Zelf woont ze in Haasdonk, samen met echtgenoot Dirk en hun twee kids (Axelle en Alexander).
Op school was er van een toekomst als vastgoedmakelaar nog lang geen sprake maar de branche boeide haar wel. Toen er zich enkele jaren geleden een uitdaging aanbood, ging Charlotte het nieuwe avontuur meteen aan. Charlotte: “Ik startte een opleiding ‘vastgoedmakelaar’ bij Syntra en intussen zit ik vijf jaar in het vak waarvan vier jaar mijn eigen kantoor. Sinds enkele weken zijn we verhuisd naar een groter kantoor met nog een plaatsje vrij voor een nieuwe collega. Ik hou ontzettend van mijn beroep omdat het zo gevarieerd en uitdagend is. Elke dag is ook totaal anders en je komt vaak de meest onverwachte dingen tegen. Vorige week nog deed een eigenaar het dakraam van zijn slaapkamer open, maar hij had niet gezien dat ik zo dicht stond. Ik zag letterlijk sterretjes met een hele dag een flinke koppijn als gevolg.” Charlotte had in eerste instantie niet de intentie om deel te nemen, maar toen VIER haar contacteerde was ze onmiddellijk verkocht. Charlotte:”Ik had eigenlijk geen verwachtingen en liet gewoon alles op mij afkomen. De eerste dag was het natuurlijk een beetje wennen, want voor de camera spreken is uiteraard niet alledaags. De dagen erna wisten we al beter wat er van ons werd verwacht en de laatste dag leek het al de normaalste zaak van de wereld. Het was alles samen een fantastische ervaring die ik nooit zal vergeten, ook al was het een zware week omdat mijn kantoor intussen verder moest draaien. Ook de sfeer onder de drie kandidaten was fantastisch. Ik kan je zeggen, we hebben heel wat afgelachen.” Charlotte weet nog niet precies waar ze de afleveringen deze week zal bekijken. Charlotte: “Donderdag kijk ik alvast samen met een hoop vriendinnen. De rest van de week zal afhangen van mijn agenda. Ik durf haast niet te kijken. Het gaat sowieso raar zijn om mezelf op tv te zien.”
Bart Van Hoye (Immo Van Hoye)
Bart Van Hoye (45) werd in Sint-Gillis geboren, liep school in Stekene en Sint-Niklaas en het stond eigenlijk al vroeg in de sterren geschreven dat hij zich in het vastgoed zou bekwamen. Ouders Romain en Nic Van Hoye zijn vorige eeuw het gelijknamig immokantoor gestart en broer Ben en neef Sam zijn er ook werkzaam. Toch leek Bart aanvankelijk een job als architect op het oog te hebben, maar de familiebanden –en het feit dat Immo Van Hoye uit haar voegen barstte- deden hem de stap naar het eigen Stekene zetten. Wanneer we Bart vragen naar het profiel van een goede immomakelaar, is hij formeel: “Het is iemand die goed moet kunnen luisteren naar de specifieke wensen van zijn klanten, die voortdurend mee nadenkt met de klanten en de mogelijkheden ziet van een woonst. Hij moet natuurlijk ook een beetje technisch aangelegd zijn en steeds goed voorbereid naar een afspraak komen.” Volledig onbeslagen kwam Bart Van Hoye niet op het ijs van deze TV-reeks: “In mijn beginperiode heb ik al eens meegedaan met ‘Huizenjacht’ met Véronique De Cock op VT4 nog. Toch zat ik aanvankelijk nog met twijfels, maar een vriendin (n.v.d.r. Pascale Lannoye), die ook in de immosector werkt, beloofde aan VIER dat ze mij wel zou kunnen overtuigen. Ik vreesde immers dat de opnames veel tijd zouden vergen maar uiteindelijk ben ik toch maar overstag gegaan. Vooral de voorbereidingen waren hectisch. We moesten het juiste pand zien te vinden en elke dag opnieuw vonden we nieuwe. panden die daarvoor in aanmerking kwamen. We wijzigden onze keuze van twee huizen zelfs nog de dag voor de opnames omdat mijn collega Martine nog twee betere panden had gevonden. In twee huizen hebben we ook een styliste ingeschakeld voor de aankleding en een derde huis richtte mijn vriendin Grietje zelf in. Teamwerk dus! Wat de opnamen betreft, het was echt opboksen tegen de ‘girlpower’ van Lisa en Charlotte. Maar de sfeer was echt fantastisch en we hebben elkaars werk nog beter weten waarderen. Naar de vier afleveringen gaan we deze week samen met familie en vrienden kijken, die allen plechtig beloofden om vooral niet te kritisch te zijn.” (lacht…)

Vier afleveringen
Maandag 12 maart: Jonas en Joery
Jonas en Joery bijten de spits af en dromen van een leuke vakantiewoning, inclusief tuin voor hun hond Frodo. Makelaar Bart bijt de spits af met een prachtige, charmante chalet met pittoreske tuin en vijver. Ook Charlotte gaat voor een houten chalet met volledig uitgeruste keuken en badkamer, ruime slaapkamers en een leuke tuin. Stagiaire Lisa gooit het over een andere boeg en toont hen een stenen vakantievilla met een prachtig uitzicht op de open weides van Stekene.

Dinsdag 13 maart : Sara en Bart
Sara en Bart zijn klaar om hun eerste huisje samen te kopen. Ze houden enorm van water en zouden graag dichtbij (of zelfs op het water) willen wonen. Er zijn echter weinig waterlopen in het Waasland, dus dit wordt een lastige opdracht voor onze makelaars… Lisa pakt uit met een mooi gerenoveerde woonboot uit 1926 die in Gent aangemeerd ligt. Charlotte vond in de voormalige Boelwerf in Temse een luxueus nieuwbouwappartement met zicht op de Schelde. Ook Bart kiest voor een tof pand in Temse, maar de woning ligt net iets verder van het water. Kan dit waterratten Sara en Bart bekoren?

Woensdag 14 maart: Frederike en Robin
Frederike en Robin zijn op zoek naar een instapklaar huis in een kindvriendelijke omgeving. De huizenjagers nemen het jonge koppel mee op sleeptouw naar straffe woningen in de buurt van Sint-Niklaas. Bart gaat voor een architecturaal hoogstandje met een bijzondere ruimtelijke indeling, terwijl Lisa het koppel een nieuwbouwwoning laat zien voorzien van alle ruimtes die ze willen. Charlotte maakt de concurrentie uiteindelijk nog wat steviger met een instapklaar huis dat aan al hun eisen voldoet.

Donderdag 15 maart: Linsey en haar familie
Linsey en haar familie hebben een bijzondere wens: een vierkantshoeve met maar liefst drie woonunits en voldoende ruimte voor een praktijk en een dierenpension. Zullen de makelaars dit klaarspelen met een budget van 700.000 euro? Charlotte neemt het gezin mee naar de Daknamse bossen in Lokeren waar ze hen een ruime villa uit 1980 laat zien. Ook Bart vindt een geschikt pand en oogst met zijn villa in Sint-Gillis-Waas veel succes bij de familie van Linsey. Lisa gaat tot slot voor een hoeve in Merksplas waarvan de stijl helemaal aansluit bij de wensen van de familie.