26 klassevolle appartementen in residentie Botanique te Stekene

Stekene krijgt er binnen afzienbare tijd 26 mooie woongelegenheden bij in het centrum van de gemeente. Residentie Botanique in de Kerkstraat is het jongste nieuwbouwproject van Vastgoedpromotor Maxemi uit Moerbeke-Waas en Bogaert Verzekeringen uit Stekene.

 

De locatie is wel heel bijzonder, op een plek waar nu nog café Schuttershof gevestigd is en vlakbij de parochiekerk Heilig Kruis en de Markt van Stekene. Maar ook Sint-Niklaas en de op- en afrit van de E34 in Kemzeke zijn makkelijk en snel bereikbaar.

Residentie Botanique bestaat uit 22 appartementen en 4 penthouses die gebouwd worden in drie volumes. Aan de straatzijde verrijst het eerste en grootste deel van de residentie met 12 appartementen en 4 penthouses. Blok B met 4 appartementen situeert zich wat verder op het terrein. Achteraan het perceel zal Blok C gerealiseerd worden met 6 wooneenheden.

Oplevering van de eerste appartementen is voorzien eind 2020, begin 2021.

Ruime flats

Opvallend aan de nieuwe residentie zijn de ruime oppervlaktes van elke woongelegenheid. Met een minimale oppervlakte van 112m² tot maximum 200m² per eenheid is elk appartement voorzien van minstens één terras. Sommige hebben er zelfs twee. De meeste terrassen bevinden zich aan de achterzijde en zijn dus zuidgericht.

Dat is ook de plaats waar de bewoners zicht krijgen op veel groen. Het was van bij de aanvangs- en ontwikkelingsfase de intentie van de bouwheer om veel groenvoorzieningen in te plannen. De gemeenschappelijke groenzone met botanische planten creëert op het binnenplein een oase van rust, de naam Botanique waardig.

Luxueuze afwerking

Het nieuwbouwcomplex telt vier verdiepingen waarvan de bovenste twee bestemd zijn voor de ruime duplex-appartementen.

Naast een volledige luxe-afwerking werd bewust gekozen voor maximale individuele ruimtes van elke flat. De architect zorgde ervoor dat elke flat veel licht en ruimte biedt. Het maakt residentie Botanique aangenaam wonen.

Daarnaast werd met speciale aandacht gewerkt aan geluidsisolatie en beantwoorden alle eenheden aan de nieuwe EPB-normen.

Een ondergrondse parking, bereikbaar via lift en trap, verschaft plaats aan 39 voertuigen. Verder is er ook een fietsenstalling en afvalbergruimte.

Ervaring en kennis

Zaakvoerder Joni Pauwels van Maxemi is reeds geruime tijd actief in de bouwwereld, specifiek in grootschalige projecten.

Als projectleider van ondermeer het nieuwe Antwerpse Havenhuis en het nieuwe ZNA-ziekenhuis in Antwerpen beschikt Joni over de onmisbare competentie die nodig is om een project als Botanique gestalte te geven.

Marc Bogaert is als zaakvoerder van Bogaert Verzekeringen meer dan 35 jaar actief in de bank-, verzekerings-, en vastgoedwereld.

Hij is bovendien een bekend vertrouwenspersoon voor menig Stekenaar en daarbuiten. Hij staat er op om met residentie Botanique een kwalitatief hoogstaand project af te leveren, dichtbij zijn eigen kantoor in de Kerkstraat.

Marc Bogaert bewaakt mee het administratieve en financiële gedeelte van het project en belooft er persoonlijk te zullen over waken dat elke bewoner zich tevreden voelt in residentie Botanique.

Wat te verwachten?

Vastgoedkantoor Maxemi en Bogaert Verzekeringen, bijgestaan door verkoper en vastgoedmakelaar Ivan De Saegher, garanderen de koper een zorgeloos verloop gedurende de volledige bouwperiode. Zij zullen altijd persoonlijk betrokken en aanspreekbaar zijn gedurende de realisatie van het project.

Goed om te weten is dat kandidaat-kopers na de registratie van het grondaandeel individueel begeleid worden in het verdere proces. Zo krijgen zij een gedetailleerd lastenboek waarin ook duidelijk de afspraken vermeld staan omtrent de keuze van de afwerking en inrichting van elke flat. Indien er snel gekocht wordt, kan men nog kleine wijzigingen laten aanbrengen en/of bepaalde materialen zelf uitkiezen.

Als koper wordt men sowieso begeleid bij de keuze van keuken, badkamer, vloeren en andere afwerkingen. De facturatie gebeurt in schijven en altijd na de realisatie van de betrokken werkzaamheden.

Tot slot genieten kandidaat-kopers van de wettelijke beschermingsmaatregelen onder de wet Breyne, die te allen tijde een voltooiingswaarborg voorziet.

Meer info www.botanique-stekene.be